Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 965: Alerta lui Zelenski și mesajul NATO pentru Putin! Germania dezvăluie planurile Rusiei în Europa

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 951: Atac mortal, planul lui Putin, prioritatea NATO și mesajul G7! Zelenski: Situație foarte dificilă

01 octombrie 2024, ora 23:09

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul video de luni seara că situaţia pe linia frontului este „foarte, foarte dificilă”, iar forţele ucrainene trebuie să facă toate eforturile posibile în perioada de toamnă. Între timp, un atac rusesc a avut loc în apropiere de o piaţă din Herson, cel puţin şapte civili fiind ucişi. Ucraina nu are nevoie de permisiunea SUA pentru a lansa contraatacuri asupra unor ținte din interiorul Rusiei, deoarece poate utiliza arme pe care le produce în mod independent, a anunțat Matthew Miller purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Ţările G7 declară că nu vor recunoaște niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia. Pe de altă parte, președintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invazia în țara vecină, anunţă că scopurile vor fi îndeplinite, în timp ce Rusia va crește cheltuielile militare pentru anul 2025, la un nivel record. Astfel, sectorul va avea mai mulți bani decât educația, sănătatea și cheltuielile sociale la un loc. NATO trebuie să se asigure că Ucraina învinge în războiul său împotriva Rusiei, a declarat Mark Rutte, noul șef al alianței militare transatlantice după ce a preluat funcția.

UPDATE Preşedintele Joe Biden ar putea grăbi procesul de aderare al Ucrainei la NATO înainte de a părăsi funcţia, conform Financial Times, citat de The Kiev Independent.

UPDATE Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene situat pe o poziţie înaltă în provincia estică Doneţk, a confirmat marţi şeful administraţiei militare ucrainene din această provincie, Vadim Filaşkin, transmit agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

UPDATE Rusia trebuie să se pregătească pentru o lungă confruntare cu Statele Unite și a trimis avertismente repetate Washingtonului cu privire la criza relațiilor bilaterale, a declarat marți ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, citat de Reuters. Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, a dus la cele mai tensionate relații dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat marţi arestarea a 39 de persoane, printre care adolescenţi, acuzaţi că susţin „organizaţii teroriste ucrainene” şi că au incitat la comiterea de „acte violente”, informează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Rusia a declarat marţi că nu se aşteaptă la nicio schimbare de politică din partea noului şef al NATO, Mark Rutte, scrie Reuters. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Moscova nu se aşteaptă la ceva nou în politica Alianţei.

UPDATE Fostul prim-ministru olandez Mark Rutte a devenit marţi noul secretar general al NATO, după o ceremonie de predare la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, relatează dpa, potrivit Agerpres. Rutte a detaliat deja cele trei priorităţi ale mandatului său de patru ani: sprijinul pentru Ucraina, "cea mai mare prioritate", consolidarea "apărării noastre colective" şi, de asemenea, dezvoltarea parteneriatelor internaţionale deja angajate de NATO cu ţări terţe.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis condoleanțe familiilor celor uciși, marţi, într-o nouă serie de atacuri ruseşti la Herson și a făcut apel la comunitatea internaţională să fie mai hotărâtă să oprească teroarea rusă zilnică. „Atac rusesc la Herson, asupra oamenilor aflaţi într-o stație de autobuz de lângă piața centrală. Şase persoane au murit şi alte şase au fost rănite. Teroarea zilnică a Rusiei, încercările zilnice de a distruge viața – toate acestea pot fi oprite. Trebuie neapărat să obținem o pace de încredere pentru statul și poporul nostru. Pentru aceasta, forţa ucraineană și determinarea partenerilor noștri trebuie să fie mai mari decât dorința lui Putin de a desfășura teroare” – a scris Zelenski pe o reţea socială, potrivit Rador.

UPDATE Rusia a pierdut 654.430 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat marţi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. Acest număr include 1 370 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi. Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 883 de tancuri, 17 547 de vehicule blindate de luptă, 25 621 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 18 855 de sisteme de artilerie, 1 204 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 963 de sisteme de apărare aeriană, 369 de avioane, 328 de elicoptere, 16 322 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin, scrie Mediafax.

UPDATE Trupele ruse au intrat în oraşul Vuhledar din regiunea Doneţk, a declarat marţi guvernatorul Vadim Filașkin, adăugând că luptele continuă. Vorbind la televiziunea naţională, Filașkin a descris situaţia ca fiind „extrem de dificilă”, adăugând: „Inamicul a ajuns deja aproape în centrul oraşului”. „Luptele au loc în interiorul oraşului, astfel încât este aproape imposibil să se aducă ajutor umanitar”.

UPDATE Rusia nu va semna un nou tratat cu SUA pentru a înlocui pactul de limitare a armelor nucleare strategice ale fiecărei părţi, care expiră în 2026, a relatat marţi semioficiosul Izvestia, citând o sursă rusă de rang înalt neidentificată, potrivit Reuters.

UPDATE Cel puţin şapte civili au fost ucişi, iar alte trei persoane au fost rănite marţi în apropierea unei pieţe din centrul Hersonului, un oraş mare în sudul Ucrainei situat în apropierea liniei frontului, anunţă parchetul regional, relatează AFP, transmite News.ro. ”Trei femei şi patru bărbați” au fost ucişi în acest atac de artilerie, anunţă parchetul. Alte trei persoane au fost rănite, potrivit parchetului.

UPDATE Ministrul ucrainean al apărării a demis trei dintre adjuncții săi în cadrul unei remanieri, în timp ce Kievul se străduiește să respingă invazia Moscovei de doi ani și jumătate, a anunțat marți Rustem Umerov, potrivit Reuters.

UPDATE După începerea invaziei Moscovei din Ucraina, acum 2 ani și 7 luni, și pierderea masivă a pieței energetice din Europa, liderul de la Kremlin și-a găsit alți aliați pentru a-și alimenta mașina de război. Însă acum, pentru Putin vine fatidica zi de 12 octombrie 2024, când toate operațiunile bancare de conversie, inclusiv ale băncilor din China, se vor opri la Bursa de la Moscova.Șocul american produs de noile sancțiuni ar putea împinge Rusia spre o ”criză iminentă”, apreciază cercetătorii conduși de economistul Jeffrey Sonnenfeld de la Universitatea Yale. Rusia este pe cale să se confrunte cu un moment crucial în ceea ce privește ajutorul economic din partea Chinei. Yuanul chinezesc este cea mai tranzacționată monedă străină în Rusia, însă disponibilitatea sa în această țară puternic sancționată ar putea să dispară în curând, potrivit Fortune, citat de Ziare.com.

UPDATE Premierul României, Marcel Ciolacu, afirmă, întrebat fiind dacă există şi forţe din afara României care să se implice în alegerile interne, că există un război hibrid al Rusiei, dar precizează că acesta se simte mai puternic în Republica Moldova. 

UPDATE NATO îşi schimbă marți oficial conducerea. Într-o ceremonie la sediul central din Bruxelles, Jens Stoltenberg îi va preda mandatul noului secretar-general al Alianţei, Mark Rutte, fost premier al Olandei până anul acesta, potrivit Rador. 

UPDATE Cheltuielile statului rus pentru apărare naţională vor creşte cu 23% în 2025, la 13,5 trilioane de ruble (145,32 miliarde de dolari), de la 10,8 trilioane de ruble în 2024, arată proiectele de documente privind bugetul de stat publicate luni, relatează Reuters, potrivit news.ro.

UPDATE Volodimir Zelenski a declarat că situația de pe front este „foarte, foarte dificilă”, iar forțele ucrainene vor trebui să facă tot ce este posibil în perioada de toamnă. „Rapoarte privind fiecare dintre sectoarele noastre din prima linie despre capabilitățile noastre, capabilitățile noastre viitoare și sarcinile specifice: Situația este foarte, foarte dificilă”, a declarat el în discursul său video de peste noapte, făcând referire la o ședință de peste două ore și jumătate pe care a avut-o cu comandanții militari de top, scrie HotNews.

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că următoarea întâlnire în aşa-numitul format Ramstein din Germania va fi una „specială”. Reuniunea se va desfăşura pe 12 octombrie la nivel de șefi de stat și va fi prezidată de liderul american, Joe Biden, notează Rador.

UPDATE Rusia a atacat azi-noapte cu 32 de drone de tip Shahed, dar niciuna nu și-a atins ținta, potrivit forțelor aeriene ucrainene. Potrivit unei postări pe Telegram, 29 de drone de atac au fost doborâte în regiunile Cerkasî, Kirovohrad, Nikolaev, Herson, Poltava, Sumî și Dnipro, De asemenea, ca urmare a contramăsurilor de război electronic, trei drone s-au „pierdut” fără să existe informații privind provocarea de daune, notează HotNews.

UPDATE Miniștrii de externe ai ţărilor G7 au făcut o declarație comună în care au confirmat că nu vor recunoaște niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia. „Acest război de agresiune se poate încheia acum, dacă Rusia își retrage imediat, complet și necondiționat trupele de pe întregul teritoriu al Ucrainei, până la granițele sale recunoscute internațional, își abandonează pretențiile privind anexarea regiunilor Donețk, Luhansk, Herson și Zaporijjia, precum și a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol şi respectă drepturile suverane ale Ucrainei ca stat independent”, se arată în comunicat, notează Rador.

UPDATE Sistemele ruseşti de apărare aeriană (apărare aeriană) au distrus opt vehicule aeriene fără pilot (UAV) ucrainene în regiunea Belgorod, în timpul nopţii, scrie agenţia de presă rusă Tass. Ministerul rus al Apărării a declarat că „încercările Kievului de a efectua atacuri teroriste folosind UAV-uri de tip avioane împotriva ţintelor de pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost oprite”. „Opt vehicule aeriene ucrainene fără pilot au fost distruse de sistemele de apărare aeriană aflate în serviciu pe teritoriul regiunii Belgorod”, a informat Apărarea Rusă, notează Mediafax.

UPDATE „Ucraina este o țară suverană și pot folosi armele pe care le construiesc singuri, și sunt multe, dacă vă uitați la programele pe care le-au pus în aplicare în ultimul an. Și apoi, armele pe care le-am furnizat, am spus clar că le pot folosi pentru a riposta împotriva țintelor rusești de peste graniță. Așadar, Ucraina dispune de o cantitate enormă de arme pentru a se apăra,” a declarat Miller în cadrul briefing-ului Departamentului de Stat al SUA, potrivit Libertatea.

UPDATE La o săptămână după călătoria preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA şi prezentarea aşa-zisului său „Plan de Victorie”, Moscova reiterează că vrea să ajungă la finalul aşa-zisei sale operaţiuni militare speciale. Şi, în conformitate cu această strategie, decide o creştere uriaşă, de aproape 30%, a cheltuielilor militare pentru 2025. În proiectul de lege de Buget pentru anul viitor prezentat Parlamentului, se aşteaptă să crească până la 13.500 de miliarde de ruble (aproximativ 135 de miliarde de euro, la cursul de schimb curent) cheltuielile cu apărarea. Pentru următorii doi ani, investiţiile în forţele armate sunt de aşteptat să scadă uşor, ajungând la 12.800 de miliarde de ruble în 2026 şi la 13.000 de miliarde de ruble în 2027, notează Mediafax.

UPDATE Ucraina a reușit să repatrieze de sub ocupație trei copii și mama lor. Aceștia trăiau în teritoriile ocupate de aproximativ un an, informează RBK-Ucraina cu referire la Împuternicitul parlamentar ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț.  El a menționat că acești copiii se aflau pe teritoriile temporar ocupate în condiții periculoase. În special, mamele erau amenințate că le vor lua copiii și forțau minorii să studieze conform standardelor educaționale rusești. Așa au trăit ei  aproape un an pe teritoriile temporar ocupate din regiunea Donețk, scrie Libertatea.

UPDATE Echipajele de tunuri remorcate Giatsint-B ale Grupului de forţe al Rusiei de Nord au distrus vehicule blindate, arme de foc şi concentrări ale forţelor armate ucrainene în regiunea de graniţă a regiunii Kursk, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă Tass. „Forţele din regiunea de frontieră a Regiunii Kursk lovesc, de asemenea, grupuri mobile blindate, puncte de desfăşurare temporară pentru luptătorii Forţelor Armate ucrainene, precum şi puncte de control al comunicaţiilor şi staţii de recunoaştere electronică inamice”, se mai arată în mesaj, notează Mediafax.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 950: Atac la Kiev, pericol nuclear și avertizare din SUA! Putin dă vina pe Vest pentru eșecul său
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 949: Atac masiv în Rusia, iar Kremlinul amenință atomic! Zelenski: Nimeni nu știe ce e în capul lui Putin
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/AUDIO/ Noi percheziții într-un dosar de corupere electorală: CNA a descins la Bălți
/AUDIO/ Noi percheziții într-un dosar de corupere electorală: CNA a descins la Bălți
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Precizări de la CEC: Cum va fi afișată prezența la vot pentru referendum și prezidențiale pe 20 octombrie
Precizări de la CEC: Cum va fi afișată prezența la vot pentru referendum și prezidențiale pe 20 octombrie

Suedia se pregătește pentru o posibilă „situație de război”. Ministrul Apărării: Riscul unui atac al Rusiei nu poate fi exclus

missing
15 octombrie 2024, ora 23:01

Suedia a prezentat marți un proiect de lege în domeniul apărării care mărește cheltuielile militare la 2,4% din PIB anul viitor, un pas luat ca răspuns la amenințarea venită din partea Rusiei, a declarat ministrul Apărării Pal Jonson, informează Politico citat de Digi24

 „Riscul unui atac nu poate fi exclus”, a spus Jonson. „Rusia este principala amenințare la adresa Suediei și constituie o amenințare pentru întreaga alianță NATO”. 

„În acest moment, libertatea de activitate a Rusiei este limitată, deoarece forțele sale terestre sunt blocate pe câmpul de luptă din Ucraina, dar avem în vedere faptul că Rusia este dispusă să își asume mari riscuri militare și politice”, a spus el într-un interviu telefonic. 

Cheltuielile pentru apărare de anul viitor vor crește cu 10 la sută, ca parte a unui impuls pe termen lung. Țara plănuiește cheltuieli militare suplimentare de 170 de miliarde de coroane (15 miliarde de euro) plus 35,7 miliarde de coroane pentru apărarea civilă până în 2030, care se adaugă bugetului existent. Acest lucru va pune bugetul de apărare al Suediei la 2,6% din PIB până în 2028, cu mult peste ținta NATO de cel puțin 2%. Cheltuielile mai mari pentru apărarea civilă și militară reprezintă o întoarcere la o preocupare din anul 1980 de a fi pregătiți în caz de orice. 

Cu toate acestea, de anul trecut, Suedia este membră a NATO, în timp ce în timpul conflictului cu Uniunea Sovietică a fost neutră din punct de vedere tehnic. Principalul scop al proiectului „Am avut un plan de apărare civilă puternic în timpul Războiului Rece”, a spus Jonson. „După 2015 l-am reactivat, iar în acest proiect de lege al apărării am propus mijloacele economice necesare pentru a-l face credibil.”

Principala țintă a proiectului este să ajute suedezii să facă față unei „situații de război”, a spus el. Pentru a ne asigura că Suedia, cu cei aproape 3.300 de kilometri de coastă și regiunile arctice puțin populate, nu este o „țintă atractivă” pentru Moscova înseamnă a consolida totul, de la rețelele de energie și transport ale țării până la sistemele sale de sănătate și financiare, a spus Jonson. „Apărarea civilă și cea militară sunt două fețe ale aceleiași monede”, a spus el. 

Din punct de vedere militar, banii sunt canalizați în orice, de la vehicule blindate la o nouă capacitate de rachete de coastă, artilerie de rachete, trei avioane de recunoaștere S106 Globaleye, elicoptere utilitare Black Hawk HK16 și cele mai recente avioane de luptă Gripen 39E construite de Saab. 

Cinci corvete din clasa Visby vor fi modernizate, în timp ce marina va cumpăra trei nave de luptă de suprafață din clasa Luleå. Numărul recruților va crește anual la 10.000 până în 2030, iar dimensiunea totală a armatei va crește cu aproximativ 27.000 de bărbați și femei, până la aproximativ 115.000. Patru noi brigăzi vor fi înființate până în 2030.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
 La mulți ani, Chișinău! Topul melodiilor celebre despre Capitala țării noastre
La mulți ani, Chișinău! Topul melodiilor celebre despre Capitala țării noastre
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
/VIDEO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.