Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 968: Alertă în România și pericol pentru Moldova! Zelenski are o dilemă și propune o soluție

Ai nevoie să rezervi un hotel, să navighezi sau să comunici? Aplicații utile pentru călătorii

missing
26 iulie 2024, ora 09:00

Cum perioada concediilor este departe de a se fi terminat ne-am gândit să îți prezentăm câteva dintre cele mai utile aplicații care acoperă rezervările, navigația, comunicarea, gestionarea finanțelor și explorarea locală pe care ar fi bine să le instalezi în smartphone-ul tău pentru a avea parte de călătorii ușoare și liniștite.

Agregatoarele de oferte: ce sunt și de ce să le folosești 

În era digitală, viața turiștilor s-a schimbat mult în bine odată cu progresul tehnologic, iar călătoriile au devenit mult mai accesibile și mai plăcute datorită aplicațiilor mobile dedicate. Aceste instrumente tehnologice nu doar că simplifică procesul de planificare și de organizare a vacanțelor, ci oferă și o serie de soluții pentru diverse probleme care pot apărea pe parcursul unei călătorii. Atunci când îți planifici vacanța ai putea să iei în calcul folosirea unor aplicații pentru agregatoarele de oferte. Agregatorul de oferte este o aplicație sau un site care caută mai mulți furnizori de produse și servicii și te ajută să compari prețurile și detaliile pentru zboruri, hoteluri, închirieri mașini și uneori chiar bilete de tren și de autobuz. Acestea afișează aceste oferte într-o formă utilă, astfel încât să poți lua mai ușor o decizie de rezervare. 

Aceste agregatoare de oferte sunt foarte utile deoarece îți arată diverse opțiuni, însă nu este recomandat să faci rezervări direct pe ele, mai ales pentru zboruri, precizează specialiștii de la PC Mag. Uneori poți obține un preț mai bun, însă dacă ai un intermediar, este mult mai greu – dacă nu imposibil – să discuți direct cu compania aeriană, cu hotelul ori cu compania de „rent-a-car” dacă apar probleme. În schimb, poți să utilizezi agregatorul de oferte ca să compari opțiunile și să faci rezervările direct la furnizor. Astfel, îți va fi mai ușor să adaugi o eventuală clauză de anulare, să achiziționezi un bilet de avion care să poată fi modificat ulterior ori să negociezi diverse soluții, inclusiv obținerea rambursării banilor în cazul în care apar probleme.

Aplicații de planificare a călătoriilor

Google Travel 

Sub umbrela Google Travel se află câteva resurse excelente, cum ar fi, spre exemplu, Google Flights. Nu există o aplicație mobilă, însă site-ul Flights Google te va ajuta să cauți și să compari opțiunile de zbor. Aceasta nu îți permite, însă, să cumperi bilete direct, motiv pentru care poate fi considerată mai degrabă o aplicație de planificare decât una pentru rezervări. Oricum, acest instrument este util pentru a obține o estimare rapidă a costului unui zbor sau a duratei acestuia. De asemenea, Google Travel oferă și alte instrumente pentru cercetarea destinațiilor, cum ar fi lucruri recomandate de făcut și recenzii ale turiștilor. 

TripCase 

Aceasta este o aplicație gratuită care te ajută să-ți organizezi călătoria prin crearea unui itinerar, care poate include zboruri, cazare, mașini de închiriat sau rezervări la restaurant. Ca să creezi un itinerar, trebuie să transmiți e-mailurile de confirmare a călătoriei către TripCase, iar aplicația se va ocupa de restul. Data viitoare când lansezi aplicația vei găsi o prezentare cronologică completă a călătoriei tale. De asemenea, poți adăuga manual alte detalii. Rezultatul este similar cu ceea ce obții de la TripIt (vezi mai jos), dar metoda de colectare a informațiilor este diferită.

TripIt 

TripIt este similară cu TripCase în ceea ce privește crearea unui itinerar complet, mai ales dacă nu ești o persoană organizată sau ordonată. De îndată ce ai rezervat un zbor, un hotel sau o mașină trebuie să trimiți informațiile pe e-mail la adresa [email protected], iar acestea vor fi adăugate automat la călătoria ta. Dacă nu vrei să oferi acces la e-mailul tău poți utiliza TripIt prin redirecționarea e-mailurilor către aceasta sau prin introducerea manuală a detaliilor.

Aplicații de rezervări pentru cazare în vacanțe și călătorii 

Airbnb 

Airbnb este un pion important în industria de travel. Aplicația te ajută să-ti găsești cazare oriunde în lume, fie că este vorba de o cameră simplă în casa cuiva sau de o proprietate luxoasă pe malul mării. Site-ul oferă și alte tipuri de rezervări pentru călători, cum ar fi tururi, cursuri și ateliere, mai precizează PCMag. Pe Airbnb poți găsi variante mai ieftine pentru familii cu copii sau pentru grupuri de prieteni. Rezervările se achită în avans. 

Booking.com 

Booking.com este cel mai bun asistent pentru rezervările de cazare, zboruri, închirieri de mașini, taxiuri la aeroport, tururi și atracții. Este util pentru că îți pune la dispoziție o paletă largă de oferte de cazare în hoteluri, resorturi de lux, apartamente, case de vacanță, etc. oriunde în lume, care se potrivesc nevoilor tale, la prețul corect. Booking.com face parte din Booking Holdings, Inc., care mai deține și Kayak, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com și Opentable.com, așa că este posibil să observi unele asemănări între aceste servicii. Atenție la mesajele frauduloase primite în legătură cu Booking.com, deoarece există o recrudescență a acestora, hackerii încercând să înșele pe cei neatenți.

Aplicații cu recomandări - obiective turistice, restaurante

Lonely Planet 

Lonely Planet, care este cunoscută drept un editor de ghiduri de călătorie, are, de asemenea, și un website și o aplicație excelente unde poți să alegi și să explorezi următoarea ta destinație de vacanță. În același timp, te poți aștepta ca informațiile și recomandările de pe Lonely Planet să fie însoțite de fotografii superbe pentru o experiență completă. 

TripAdvisor 

Tripadvisor este una dintre cele mai complete surse online pentru călătorii, care oferă informații generale despre diferite orașe și regiuni, despre atracțiile turistice din zonă și despre ce poți să faci. De asemenea, înainte să faci rezervările pentru vacanță, poți citi recenzii despre hoteluri, restaurante și activități, scrise de membri ai comunității Tripadvisor. Tot aici poți vizualiza și fotografii si videoclipuri încărcate de cei care au fost deja în locul unde urmează să călătorești. 

Aplicații pentru navigare (deplasare pe jos sau auto) 

Google Maps 

Pentru mulți turiști, aplicația de navigație numărul 1 este Google Maps. Este considerată una dintre cele mai bune aplicații de navigare deoarece arată unde te afli și cum poți să ajungi la destinație, cu mașina, cu transportul în comun, cu bicicleta ori pe jos și chiar să vezi cât de aglomerată este o anumită arteră în timp real. Google Maps este la fel de utilă și atunci când vrei să explorezi împrejurimile, inclusiv hoteluri, restaurante și benzinării. Adesea, informațiile oferite includ ore de funcționare, fotografii și alte detalii. Poți salva locurile pe hartă prin adăugarea de pictograme, însă cel mai important este faptul că permite să salvezi hărți offline, astfel încât să poți folosi aplicația chiar și atunci când nu ai semnal GSM. 

Waze 

În timp ce Google Maps te informează cu privire la problemele raportate oficial pe șosea sau la eventuale ambuteiaje, Waze este o aplicație bazată pe comunitate. Asta înseamnă că oferă detalii de bază, cum ar fi locurile unde se află poliția, unde există gropi sau ce porțiuni de drum de pe traseul tău sunt în lucru. De asemenea, Waze îți mai spune și care este cel mai potrivit moment să pornești într-o anumită călătorie pentru a evita traficul aglomerat. 

Aplicații pentru transport 

Uber 

Uber operează în întreaga lume și, în timp ce opțiunile din aplicație variază de la un loc la altul, conceptul general este același peste tot. Există câteva motive pentru care aplicațiile „ride-on-demand” funcționează atât de bine. În primul rând, elimină necesitatea de a avea asupra ta bani locali, apoi nu trebuie să vorbești aceeași limbă cu șoferul pentru a ajunge la destinație, iar în ultimul rând nu există noțiunea de negociere. Poți să apelezi și la alte aplicații de transport cu mașina sau aplicații de taxi care operează în orașul pe care îl vizitezi. 

Moovit 

Este o aplicație foarte utilă, însă trebuie să fii conectat la internet pentru că doar așa o poți folosi. Moovit te ajută mai ales când călătorești în orașe mari în care ai nevoie de mijloace de transport în comun pentru a te deplasa. Introduci locul unde te afli și locul unde vrei să ajungi, iar aplicația îți va genera mai multe variante de transport cu metroul, cu autobuzul, etc., inclusiv orele la care mijloacele de transport vor ajunge în stație și timpul estimat pentru călătorie. 

Aplicații pentru gestionarea finanțelor 

Revolut 

Revolut oferă conturi multi-valută, schimb valutar la rate competitive și instrumente bugetare, toate accesibile prin intermediul unei singure aplicații. Aceasta ajută turiștii să își gestioneze finanțele în mod eficient, indiferent de destinație, și să evite comisioanele de schimb valutar. 

XE Currency 

XE Currency este un convertor valutar care oferă cursuri de schimb în timp real. Dacă vei călători într-o țară europeană sau în SUA nu vei avea nevoie de această aplicație, însă, dacă vizitezi o țară asiatică sau una africană, atunci aplicația te va ajuta. Asta pentru că vei putea verifica în timp real cursul pentru orice valută din lume când călătorești în afara zonei euro. 

Aplicații de călătorie pentru traducere din alte limbi 

Google Translate 

Dacă îți petreci vacanța într-o țară a cărei limbă nu o cunoști și nici nu stăpânești o limbă de circulație internațională, Google Translate te va ajuta să te înțelegi cu localnicii. Aplicația oferă traduceri de text și de voce și funcționează și offline, ajutând turiștii să depășească barierele lingvistice și să comunice eficient cu localnicii și să înțeleagă meniurile din restaurante, potrivit Holiday Extras. 

Duolingo 

Duolingo este o aplicație plină de culoare, ușor de utilizat, care este concepută pentru a învăța o limbă străină, oferind lecții gamificate (prin joc) și interactive. Aceasta este perfectă pentru turiștii care vor să învețe noțiunile de bază ale uneia dintre cele 30 de limbi disponibile, într-un mod distractiv și captivant, înainte sau în timpul călătoriei. De asemenea, te ajută să-ți dezvolți abilitățile de vorbire, scriere și citire într-o anumită limbă. 

Alte aplicații utile în vacanțe 

WiFi Map – aplicație de călătorie pentru conectivitate 

Această aplicație te ajută să identifici toate rețelele WiFi din orașul în care te afli, care sunt ordonate în funcție de distanță și de locația curentă. Aplicația funcționează simplu și se bazează pe comunicarea persoanelor care se află într-o anumită zonă. Turiștii pot lăsa un review despre o anumită rețea, inclusiv parola acesteia. Este posibil ca informațiile să nu fie actualizate deoarece este o aplicație care se bazează pe interacțiunea dintre utilizatori. 

AccuWeather – aplicație pentru vreme și prognoza meteo 

Când pleci într-o călătorie îți dorești să fii informat despre starea vremii. De aceea, o aplicație meteo este întotdeauna binevenită pentru a fi instalată în smartphone. AccuWeather este una dintre cele mai populare datorită faptului că este disponibilă în peste 100 de limbi. Aceasta oferă prognoze în timp real, este foarte detaliată, include vremea pentru plajă, inclusiv indicele UV și temperatura apei și, foarte important, informațiile oferite sunt exacte.

Duminică, 20 octombrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00-până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbaterilor electorale la TV8. Mariana Rață și Anatol Golea i-a așteptat în studioul Alege Liber pe: Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM, Andrei Năstase, candidat independent, Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, Vasile Tarlev, candidatul Partidului Pentru Viitorul Moldovei și pe Natalia Morari, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
TV8 dă start dezbaterilor electorale! Mariana Rață și Anatol Golea i-au avut drept invitați în studioul Alege Liber pe: Tudor Ulianovschi, candidat independent /Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună și Irina Vlah, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
PROMO/ Urmăriți cele mai tari dezbateri electorale, de luni, ora 19:55, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
(Partea II) Ediție specială la TV8 cu Mariana Rață și Anatolie Golea: Primele rezultate ale alegerilor locale generale 2023. Turul I
Alege liber
Alege liber
(Partea I) Ediție specială la TV8: Alegeri locale generale 2023!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbateri electorale la TV8. Invitați în platoul ALEGE LIBER sunt: - Lilian Carp (PAS) - Ion Ceban (MAN) - Victor Chironda (PPDA) - Ștefan Gligor (PS) - Platon Tatiana (FAS)
Alege liber
Alege liber
Dezbaterile electorale continuă la TV8. Astăzi, în platoul ALEGE LIBER au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța); - Arina Spătaru (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa); - Vitalie Prohnițchi (Partidul Verde Ecologist); - Alla Popova (Patrioții Moldovei).
Alege liber
Alege liber
Astăzi, TV8 te ajută să-i cunoști pe următorii candidați pentru fotoliul de primar al Capitalei. În următoarea rundă de dezbateri se vor întâlni: - Ion Bulgac (CUB); - Diana Caraman (PCRM); - Ion Purice (PL); - Mihail Poleanschi (Congresul Civic).
Alege liber
Alege liber
Alege liber după ce privești dezbaterile de la TV8. Astăzi, în platoul dezbaterilor au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Vasile Bolea (RENAȘTERE); - Adrian Albu (PSRM); - Oleg Burlacu (PLDM); - Cristina Vulpe (ȘANSA); - Ruslan Popa (NOI). Alege Liber... cu TV8!
Alege liber
Alege liber
Analizăm campania electorală pentru alegerile locale. Vom avea turul doi în Chișinău? Ediție Specială cu Mariana Rață.
Alege liber
Alege liber
ALEGE LIBER! Continuăm dezbaterile electorale între candidații pentru funcția de primar de Chișinău. /Astăzi, toate întrebările vor fi pentru: - Dragoș Galbur (PNM); - Roman Mihăeș (PNL); - Vadim Brînzaniuc (PSDE); - Anatol Usatîi (PDCM).
Alege liber
Alege liber
Număr record de candidați înscriși în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău. Mariana Rață te invită să-i cunoști pe cei 27 de de concurenți. Primii invitați în studioul ALEGE LIBER de la TV8 sunt: - Vasile Costiuc, PP Democrația Acasă - Ruslan Codreanu, Blocul Ruslan Codreanu - Constantin Butucel, PACE - Ion Ștefăniță, Mișcarea Respect Moldova - Ștefan Urîtu, Voința Poporului - Munteanu Andrei, PP NOI
Alege liber
Alege liber
До выборов в местные органы власти осталось менее двух недель. На пост примара муниципия Бельц баллотируется 15 кандидатов. Кто эти люди и как они собираются решать проблемы Бельц? На эти и другие вопросы постараемся ответить в ходе дебатов, организованных телеканалом TV8. Во втором раунде дебатов участвуют кандидат от «Либерально-демократической партии Молдовы (ЛДПМ) Сергей Бурлаку, кандидат от Партии коллективного действия — «Гражданский конгресс» Марк Ткачук и кандидат от партии «Строим Европу дома» (PACE) Ион Страчук. Кандидат от партии ȘANSA Виктория Шапа, кандидат от партии «Альтернативная Сила Спасения Молдовы» Анастасия Светличный и кандидат от «Партии перемен» Николай Григоришин отказались от участия в дебатах.
Alege liber
Alege liber
До выборов в местные органы власти осталось менее двух недель. На пост примара муниципия Бельц баллотируется 15 кандидатов. Кто эти люди и как они собираются решать проблемы Бельц? На эти и другие вопросы постараемся найти ответы в ходе дебатов, организованных телеканалом TV8. В первом раунде дебатов участвуют кандидат от партии "Действие и солидарность" (PAS) Владимир Русу, кандидат от партии "Коалиция в поддержку единства и благосостояния" (CUB) Сергей Попович и кандидат от Партии коммунистов (ПКРМ) Александр Густой. Кандидат от «Нашей партии» Александр Петков и независимый кандидат Марина Кравченко отказались от участия в дебатах.
Alege liber
Alege liber
Ești gata de vot? Mariana Rață și Anatolie Golea, moderatorii dezbaterilor electorale de la TV8, te ajută să te informezi. De luni, 23 octombrie - Alege Liber - Alege TV8! Privește LIVE emisiunea, la ora 20:00!
Alege liber
Alege liber
Maraton de ediții speciale la TV8: Alegeri locale generale 2023

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi

missing
18 octombrie 2024, ora 09:22

Zeci de viitori bucătari au decis să-și marcheze ziua lor profesională într-un mod inedit. Au petrecut o zi și o noapte în bucătărie, iar deliciile făcute de ei au fost vândute în scop caritabil. Este inițiativa profesorilor și elevilor școlii profesionale din comuna Bubuieci, care și-au dorit să aducă un plus de speranță în ochii a doi copii diagnosticați cu o maladie rară. Oamenii au venit să cumpere deliciile culinare, dar și să răspândească bine. Gestul a emoționat familia celor doi micuți care nu încetează să lupte pentru ca aceștia să poată avea o copilărie la fel ca toți ceilalți. 

Astăzi în familia Sava este sărbătoare. Maxim, mezinul cuplului, a împlinit patru ani. Doar că bucuria celor doi părinți este umbrită de necazul care le-a lovit doi din cei trei copii pe care îi au. Atât băiețelul omagiat astăzi, cât și sora lui mijlocie suferă de o maladie pe cât de rară, pe atât de complicată. Dar chiar dacă suferința li s-a dublat, părinții băiatului nu disperă. Dimpotrivă, spun că mezinul le dă curaj să lupte și mai dârz pentru copiii lor. 

„L-am născut cu planuri mari, cu gânduri mari pentru el și fiecare zi trecea într-o mare bucurie până în momentul când a fost copleșit de boală și s-a umbrit totul în fața noastră, dar nu am lăsat mâinile în jos, am devenit mai puternici și luptăm zi de zi, el ne încarcă cu energie, fiind zâmbăreț plin de viață”. 

De ziua lui Maxim, profesorii și elevii Școlii profesionale din localitatea Bubuieci au decis să organizeze un târg de caritate. Gestul i-a emoționat pe cei doi părinți și le-a umplut sufletul de speranță.

„Patru.- Patru anișori a împlinit astăzi Maxim? - Da. - Și ce îi spui tu lui? - La mulți ani.- Foarte emoționat a fost faptul că acest târg a fost organizat de ziua lui Maxim, astăzi împlinește patru anișori și este cel mai fericit și bucuros”. 

Ghidați de profesorii lor, elevii au muncit cu spor pentru a pregăti bucate alese. Spun că orele petrecute în bucătărie au fost o adevărată plăcere și că scopul acțiunii a meritat tot efortul.

„Toate produsele care le vedeți aici sunt făcute de noi, aici avem cușma lui Guguță, biscuiți bucuria, biscuiți cu ciocolată sau biscuiți fărâmicioși, culiveaca și băieței. - Cât ați muncit ca să le faceți pe toate?- Am muncit foarte mult, dar am muncit cu toată inima pentru că noi chiar am vrut să ajutăm și mereu suntem gata să ajutăm pe oricine”.

„Acești ardei umpluți moldovenești au fost pregătiți astăzi de către diriginta mea, cea mai scumpă, care ne ajută să învățăm meserie. - Dar ați ajutat-o și voi?- Da”.

Administrația instituției a avut să anunțe sătenii din timp despre eveniment, astfel că, la ora anunțată, curtea școlii profesionale s-a umplut de lume. 

Curtea instituției a fost plină, oriunde priveai cu ochii, oamenii răspândeau bunătate și erau fericiți că pot contribui și susține financiar această familie din puținul lor. 

„Totul este frumos și gustos, m-a surprins”.

Deși abia deprind meseria de bucătar, elevii au organizat și ateliere de gătit, pregătind delicii chiar în fața vizitatorilor târgului, iar ulterior servindu-i.

Tinerii bucătari au reușit să colecteze în jur de 25 de mii de lei din vânzarea produselor culinare și de patiserie. Asta va ușura măcar puțin povara celor doi părinți care trebuie să mai strângă pentru tratarea celor doi copilași 900 de mii de euro.

Cei doi copii ai familiei Sava suferă de o maladie genetică extrem de rară. Singura soluție pentru micuți este un preparat, pentru care trebuie să meargă tocmai în Australia. Dar provocarea cea mai mare e costul colosal al tratamentului - 600 de mii euro pentru un singur copil. Până acum, familia Sava a reușit să adune doar 300.000 de euro, dar continuă să spere că vor fi ajutați de oamenii de bună credință. 

Cei care vor să susțină financiar această familie pentru a-și salva micuții, o pot face pe:

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.